Malaga attraktioner

attraksjoner-malaga

 

Malaga kan tilbyde mange attraktioner og seværdigheder som er tilknyttede byens historie, kunst og kultur. Byen har over 20 museer, og de fleste ligger i samme område. Ud over historiske seværdigheder og kunstmuseer, findes der smukke parker, strande, et livligt natteliv og mange gode restauranter i byen.

Nogle af Malagas mest berømte attraktioner:

Castillo de Gibralfaro

Slottet Castillo de Gibralfaro – med tilhørende fæstningsmur – blev bygget af den arabiske Yusef 1. af Granada i 1300-tallet. Placeringen på Gibralfarobakken var et strategisk valg, da det var en vigtig opgave for anlægget, at beskytte Alcazaba, der ligger lige ved siden af. Stedet har tidligere været et vigtig fønisk udsigtspunkt, og desuden har der stået et fyrtårn der. Navnet Gibralfaro kommer af gebel-faro, der kan oversætter som “fyrtårnsbjerget”.

Alcazaba

Alcazaba, et maurisk fæstningsværk, ligger på bakken bag byen med udsigt over Malagas havn. Dele af bygningen går helt tilbage til 700-tallet, mens resten af borgen er bygget mellem 1100- og 1500-tallet. Alcazaba er et imponerende bygningsværk, og den bedst bevarede fæstning i Spanien. Ved siden af indgangen til fortet kan man se ruinerne af det romerske teater fra det 2. århundrede.

Picassomuseet

Malaga er Picassos fødeby, og i 2003 åbnedes Museo Picasso (Picassomuseet) af kong Juan Carlos og dronning Sofia. Det ligger i Palacio de Buenavista, midt i byens historiske centrum, kun to minutters gang fra Malaga katedral. Lige i nærheden, på Plaza de la Merced, ligger Casa Natal, huset hvor Picasso blev født (åbent for offentligheden siden 1988).

«Plaza de Toros»

På Calle de Cervantes ligger Madrids berømte tyrfægtningsarena, ”Plaza de Toros de la Malagueta”. Den blev bygget af Joaquin Rucoba i 1874, og med sin karakteristiske runde form (lavet efter de gamle romerske amfiteatre) og sin dominerende placering i nær havneområdet, er den nem at få øje på. I arenabygning har man også sit eget tyrfægtningsmuseum.

Katedralen

Malaga katedralen (Catedral de la Encarnación), som ligger i den ”gamle by”, påbegyndtes i 1528 på fundamentet for byens moské, som gennem 800 år havde været Malagas vigtigste Guds hus under det mauriske styre. Katedralen blev udvidet og bygget på flere gange i 1600- og 1700-tallet, men den er aldrig blevet helt færdig. Bl.a. er et af tårnene ikke færdigt – hvilket var årsagen til kælenavnet La Manquita, “den enarmede”.

Centro del Arte Contemporáneo

Malaga har siden 2003 haft sit eget museum for kontemporær kunst – Centro del Arte Contemporanéo (CAC Malaga). Det er centralt beliggende i byens midte, hvor det har til huse i en funkisbygning fra 1939. Der lå tidligere et engrosmarked. Der er planer om at udvide museet i den nærmeste fremtid, og den prisbelønnede arkitekt Rafael Moneo er involveret i dette arbejde.

Museo de Artes Populares

Dette er også et museum, der ligger midt i Malaga. Det har til huse i en 1600-tals bygning, en tidligere restaurant, som er en attraktion i sig selv. Museo de Artes Populare er et etnografisk museum, som har til formål at vise forskellige sider af hverdagslivet i Malaga og i områderne omkring byen, især som de var i 1800-tallet og i begyndelsen af 1900-tallet. Her kan man opleve fuldt møblerede værelser og et stort udvalg af sted- og tidstypiske nytte- og pyntegenstande.

Santiago kirken

Ligesom Malaga katedralen, ligger Santiago kirke (Iglesia de Santiago) på gaden Calle Granada, bygget på den plads, hvor en af moskeerne fra den mauriske tid lå. Kirken blev bygget i 1490 og er dermed Malaga ældste. Den er først og fremmest kendt for sit velbevarede indgangsparti og smukke klokketårn i arabisk inspireret mudéjar-stil, og fordi det er i denne kirke Picasso blev døbt (1881).